Najad Home Nieuws Over Ons Jachten Brokerage Boatshows Contact
Links
 

 

Nieuws

Persbericht

De nieuwe mini Superjachten komen er aan

Najad introduceert de N395 AC en N395 CC, mini Superjachten!

Een gouden zet, waarop klanten kennelijk hebben gewacht: een aantal van deze schepen is al verkocht op basis van de eerste schetsen van ontwerpbureau Farr Yacht Design.

“The buyers know they are getting a modern, fast yacht with the same comfort, quality and fine sailing qualities as with all Najad yachts. It is simply a superyacht in miniature, with all its advantages ” aldus Jörgen Ottosson, CEO van Najad.

Het ontwerp van de jachten is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen Najad, Farr Yacht Design –een designbureau dat wereldwijd bekend is op het gebied van racejachten - en Ken Freivokh Design, superjacht stylisten, architecten en interieurontwerpers.

“At Farr Yacht Design, we are extremely proud to be selected as designers for Najad. The opportunity to combine our extensive experience with Najad’s unparalleled craftsmanship promises to result in something very special. Our challenge, which we take very seriously, is to take important steps forward, while retaining the greatness of the Najad heritage” een reaktie van Patrick Shaughnessy, President van Farr Yacht Design.

Ook Ken Freivokh, Chief Executive van Ken Freivokh Design liet zich niet onbetuigd: “two sailing yachts at just under 40ft, elegant, with great sailing performance, lovely proportions, internal headroom, excellent accommodation, capable of sleeping up to eight people, two shower rooms…. a worthy challenge to achieve such objectives in a seemingly effortless way, and one that gave our team the opportunity to consider from first principles, think out of the box and, of course, we are pleased to have found all the answers alongside the very experienced and free thinking team at Farr Yacht Design”.

De Najad 395 AC en N395 CC zijn twee elegante, snelle cruisers met een modern en tijdloos design. De lijst met opties is gelijk aan die voor de grotere Najad schepen. Dit maakt het mogelijk om – samen met het uiterst deskundige Najad team – het jacht een persoonlijk statement mee te geven, een expressie van individualiteit en stijl, gekoppeld aan de wensen van iedere eigenaar.

 

Klik op de foto's voor groter beeld.

Najad 395 CC

Najad 395 CC Najad 395 CC


Najad 395 AC

Najad 395 AC Najad 395 interior Najad 395 AC interior

 

Najad 450 getest door magazine Varen
In het oktober nummer van Varen staat een uitgebreide test van het nieuwste Najad Jacht, de 450 CC. Een kopie van de test vindt u hier.

Najad 450CC magazine Varen

 

Najad 450 CC première op HISWA te Water
Op de Hiswa te Water te Amsterdam wordt de Najad 450 CC geïntroduceerd; een modern en prettig zeilend jacht, gekenmerkt door licht en ruimte. Een jacht voor uitdagende zeilreizen én met allevoorzieningen voor een comfortabel verblijf aan boord.

De Najad 450 CC is voortgekomen uit de Najad filosofie; gevoel voor traditie en oog voor detail gecombineerd met hoge eisen aan het zeilen en comfort van het jacht. Aan de ontwikkeling van de Najad 450 CC ligt de vertrouwde Najad 440 CC ten grondslag. Met een aantal verbeteringen en vernieuwingen heeft dit geleid tot de lancering van de Najad 450 als één van de meest prominente modellen.

“the all new Najad 450 CC is designed for demanding customers that are pursuing the highest quality combined with great blue water performance” Aldus Jorgen Ottosson, CEO Najad AB Sweden. Het exterieur geeft, door een aantal innovatieve oplossingen aan dek en bovenbouw, de boot een nog verfijndere uitstraling. De voorsteven is gewijzigd om meer lengte te krijgen en een betere gang op ruwe zee. Het mast –en zeilplan werden geoptimaliseerd voor het efficiënte gebruik van een 108% Genua, terwijl het zicht aan de lijzijde enorm werd verbeterd.

Het dekplan is verruimd en door het beperken van het aantal fittings schoner/ruimer . De boegspriet is ontworpen voor het gebruik van een Genaker of bijvoorbeeld een Code O , met als bijkomend voordeel dat het aan boord gaan makkelijker gaat. De kuip is zowel in lengte als breedte vergroot, waardoor het comfort zowel op zee als in de haven is toegenomen. De nieuw ontworpen stuurstand neemt veel minder ruimte in. Vallen en trimlijnen
worden onder het kajuitdek doorgeleid naar de kuip waardoor kuip en dek er strak uitzien.

Bij de indeling van het interieur is naast de indeling met 2 hutten nu ook een 3 huts uitvoering mogelijk. Hiermee is tegemoet gekomen aan een veel gehoord verzoek om meer privacy voor het zeilen met vrienden, maar ook om onze jeugd te verleiden om nog wat meer jaren zeilend met hun ouders door te brengen. In het interieur is meer ruimte gecreëerd door zo optimaal mogelijk het volume van de boot te gebruiken. Extra lichtinval via de romp zorgt voor meer licht in salon en hutten en geeft het jacht een heldere en ruimtelijke uitstraling.

Meer informatie, foto's, impressies en technische specificaties vindt u op najad.se

Tijdens de show kunt u de 450 cc bezichtigen op steiger F nummer 17. De HISWA te Water boatshow vindt plaats van 30 augustus tot 4 september in Amsterdam.

Najad 450 CC

Proefvaren
Heeft u interesse in een bepaald type Najad en wilt u haar zeilkwaliteiten eens ondervinden? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.
 
51.73795, 3.85103 - Haven Kloosternol 1 - 4322 AK - Scharendijke - The Netherlands - (+31)(0)111-672341 -